Czy stare meble w domu można jeszcze skutecznie odświeżyć

Piszemy dosłownie o wszystkim co nie kwalifikuje się do innych działów.
Dawidko
Kontakt:

Czy stare meble w domu można jeszcze skutecznie odświeżyć

Post autor: Dawidko »

Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad jedną rzeczą. W wielu mieszkaniach stoją kanapy, fotele albo narożniki, które mają już kilka lat i na pierwszy rzut oka wydają się trochę zużyte. Czasami jednak mam wrażenie, że problemem nie jest sam mebel, ale po prostu zabrudzona tapicerka. Właśnie dlatego zainteresował mnie temat taki jak Czyszczenie mebli Tomaszów Mazowiecki.

Kiedy patrzę na swoją kanapę, widzę że materiał nie jest już tak jasny jak kiedyś. Wydaje się trochę przygaszony, a w niektórych miejscach są delikatne plamy, które pojawiły się przez lata użytkowania. Zastanawiam się, czy profesjonalne czyszczenie mogłoby sprawić, że mebel znowu będzie wyglądał lepiej.

Często w internecie można zobaczyć zdjęcia przed i po czyszczeniu, gdzie różnica jest naprawdę duża. Trochę mnie to ciekawi, bo trudno mi ocenić, czy takie efekty są rzeczywiście realne w zwykłym mieszkaniu.

Może ktoś z was próbował już kiedyś profesjonalnego czyszczenia mebli i może powiedzieć, czy różnica jest naprawdę tak widoczna jak na zdjęciach?
Soren

Re: Czy stare meble w domu można jeszcze skutecznie odświeżyć

Post autor: Soren »

Można się też tym zając samemu, jeśli ktoś ma czas

--
domek drewniany zakopane
ODPOWIEDZ