Jakie są koszty programu Work and Travel USA?
Jakie są koszty programu Work and Travel USA?
Cześć! Zastanawiam się nad udziałem w programie Work and Travel USA, ale nie jestem pewien, jakie dokładnie są koszty. Wiem, że muszę zapłacić za wizę, ale czy są jeszcze inne opłaty, które warto uwzględnić? Chciałbym poznać dokładne ceny, które trzeba ponieść, zanim zdecyduję się na ten program. Zastanawiam się, czy w cenie jest już zapewnione zakwaterowanie i wyżywienie, czy muszę dodatkowo na to przeznaczyć fundusze. Będę wdzięczny za wszelkie informacje, które pomogą mi zaplanować budżet na wyjazd!
Re: Jakie są koszty programu Work and Travel USA?
Cześć! Zgadza się, koszty mogą się różnić, ale warto dodać, że oprócz podstawowych opłat za wizę i program, musisz również rozważyć koszt ubezpieczenia zdrowotnego, które jest obowiązkowe w ramach programu. Ceny ubezpieczenia mogą wynosić od 100 do 300 USD na cały pobyt. Ponadto, warto uwzględnić drobne wydatki na codzienne życie, takie jak transport, jedzenie poza pracą, czy rozrywka. Z tego, co wiem, niektóre agencje oferują pakiety, w których wszystko jest już wliczone, więc warto rozejrzeć się za taką opcją.
Re: Jakie są koszty programu Work and Travel USA?
Cześć! Program work and travel usa price to naprawdę świetna okazja, ale niestety kosztowna. Oprócz opłaty za wizę, musisz liczyć się z opłatami administracyjnymi związanymi z samym programem. Zwykle to około 1000-1500 USD. To nie obejmuje jeszcze kosztów podróży, które mogą wynieść od 500 do 1000 USD, w zależności od tego, skąd wyjeżdżasz. Zakwaterowanie i wyżywienie w pracy w USA są różne. W niektórych miejscach musisz je opłacić sam, ale zdarza się, że pracodawcy oferują bezpłatne zakwaterowanie, zwłaszcza w popularnych miejscowościach turystycznych.
-