Ogrzewanie, jakie?
Re: Ogrzewanie, jakie?
Jednym z popularnych rozwiązań jest rekuperacja, która pozwala zapewnić zdrowe i świeże powietrze we wszystkich pomieszczeniach w domu. Ten system to gwarancja stałej i regularnej wymiany powietrza, a jednocześnie zmniejszenie kosztów ogrzewania.
Moim zdaniem najlepszą formą ogrzewania dla domków jednorodzinnych są panele fotowoltaiczne.
Fotowoltaika dla domu to jedno z najbardziej ekologicznych rozwiązań, które nie nadwyręża rodzinnego budżetu (wręcz przeciwnie!) i jest niezwykle wydajne. Z tego co kojarzę, można się również starać o dofinansowanie do paneli fotowoltaicznych, co jest świetną opcją.
Fotowoltaika dla domu to jedno z najbardziej ekologicznych rozwiązań, które nie nadwyręża rodzinnego budżetu (wręcz przeciwnie!) i jest niezwykle wydajne. Z tego co kojarzę, można się również starać o dofinansowanie do paneli fotowoltaicznych, co jest świetną opcją.
-
A czy przemyśleliście też sprawę ocieplenia domu? Według mnie to klucz do wydajnego pod względem energetycznym domu. Jednym z fajniejszych rozwiązań, które pojawiły się na rynku w ostatnim czasie, jest ocieplanie celulozą lubuskie.
-
- Kontakt:
Właśnie nie mam pojęcia jakie ogrzewanie warto kupić.
Moja pompa ciepła wyróżnia się bezawaryjną pracą, dlatego że staram się regularnie zamawiać serwis. Zazwyczaj zlecam go sprawdzonej firmie, której oferta dostępna jest na stronie internetowej http://pompycieplapoznan.eu/serwis/. To firma, którą wyróżnia przede wszystkim profesjonalizm.
ja ogrzewam dom pelletem. wazny jest tez piec/kociol. niedawno kupilam dobry piec klasy 5 od piecbud.
-
Piec gazowy jest najlepszy.
-
Warto zapoznać się z ofertą firmy https://www.agroway.eu/, która oferuje wysokiej kaloryczności pellet.
-
- Kontakt:
Do nowego domu polecam monotwać pompy ciepła + panele fotowoltaiczne
-
Pompa ciepła w połączeniu z fotowoltaiką to wysokoefektywne źródło ciepła na które decyduje się coraz więcej inwestorów. Ja wybrałem pompę ciepła od firmy http://pompycieplapoznan.eu/serwis/, która profesjonalnie wykonała montaż. Jestem bardzo zadowolony z pracy urządzenia.
- abshiretyson
Pompa ciepła ostatnio jest dość pożądanym elementem domu
Myślę, że w tym przypadku piece gazowe Ariston spełnią wasze oczekiwania. Można je nabyć w sklepie ezelazny.pl, gdzie dodatkowym atutem jest posiadanie gwarancji aż do 8 lat.
jestem zdania ze teraz warto ogrzewac dom pelletem. ale przede wszystkim trzeba miec wysokiej jakosci piec. a taki piec kupisz w sklepie piecbud.
Teraz to chyba tylko pompa ciepła patrząc na wytyczne od UE.
Przy panelach fotowoltaicznych na pewno warto założyć pompę ciepła.
-