Budowa domu
Re: Budowa domu
Na pewno budując dom warto pomyśleć o zamontowaniu instalacji fotowoltaicznej. To bardzo przyszłościowe rozwiązanie, dzięki któremu mamy własny prąd na przyszłość nie jesteśmy zależni od innych dostawców. Mnie instalacje montowała firma Polenergia Fotowoltaika. Dobrali mi najbardziej odpowiednia instalację do mojego domu, wszystko zamontowali bardzo sprawnie. I cieszę sie ze maja bardzo korzystne finansowanie.
Pamiętaj aby podczas budowy domu zadbać o odpowiednią izolację dachu - odpowiednie do tego materiały znajdziesz na stronie https://izolacja-jarocin.pl/
-
Jeśli chodzi o budowe domu to powinno wykonywać się badania geotechniczne ząbki. Niestety sporo osób zapomina o takich badaniach ale na szczęście firmy budowlane zajmują się tym i na pewno zadbają o takie papiery.
-
Skoro chcecie budować dom to musicie pamiętać o ociepleniu budynku. Na stronie https://echo-therm.pl/ocieplenie-poddasza-pianka.html znajdziecie firmę, która wykonuje takie ocieplenia oraz informacje na temat tego jak należy ocieplać budynki.
-
Sporo ośób buduje domki ale nie wiem czy domki z drewna całoroczne to dobre rozwiązanie. Nie wiem czy takie domki są na pewno bezpieczne skoro są drewniane, a nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Jeśli coś wiecie w tej kwestii to zostawcie jakieś informacje.
Przy budowie domu jest tyle decyzji do podjęcia, że na początku byłam przerażona, że to wszystko mnie przerośnie. Już samo oglądanie projektów domów mnie stresowało. Trafiliśmy jednak w końcu z mężem na firmę Archon i tam dzięki niezwykle profesjonalnej i cierpliwej obsłudze znaleźliśmy coś idealnego dla nas. Dzięki temu już od ponad roku mieszkamy w domu z projektu dom w sasankach i wszystkim polecamy wybranie projektu właśnie od tej firmy. Na pewno się nie zawiedziecie!
W sumie to najdroższa jest chyba działka.
Czy buduje się jeszcze domy murowane?
-