Strona 2 z 3

Re: Gotowanie

: 2022-09-14, 18:54
autor: milesmcdermott
Ja uwielbiam wszelkiej maści i rodzaju potrawy z grzybami <3 kiedyś u babci jadłam kanie, były przepyszne :D babcia niestety nie żyje, a ja dostałam ostatnio sporo kani od sąsiada i nie wiem co z nich zrobić. Chciałam je usmażyć, tak jak to babcia robiła. Czy ten przepis będzie ok https://wylecz.to/zywnosc/kania-wlasciw ... zyrzadzic/ ?

Re: Gotowanie

: 2023-01-09, 15:13
autor: troberts
Ja staram się gotować sama w domu.

Re: Gotowanie

: 2023-01-10, 15:17
autor: sabryna68
Ja również gotuję sama. Dzisiaj na obiad przyrządzam domową pizzę.

Re: Gotowanie

: 2023-03-24, 15:05
autor: glipp2
Coraz więcej osób decyduje się na gotowanie w domu dla siebie i rodziny. Też sprawdzałam, jak ugotować zupę grochową. Jest to idealny obiad dla całej rodziny. Zdecydowanie warto gotować taką pożywną zupę. Czego nie może w niej zabraknąć według was?

Re: Gotowanie

: 2023-03-27, 14:08
autor: alanis15
Uwielbiam gotować. Ulubioną kuchnią jest dla mnie kuchnia włoska.

Re: Gotowanie

: 2023-04-07, 12:15
autor: adamsathena
Ja nie przepadam za gotowaniem. Często korzystam z cateringów.

Re: Gotowanie

: 2023-04-20, 14:32
autor: Henio26
ja uwielbiam gotować, najczęściej gotuje dla rodziny i przyjaciół, a moją popisową kuchnią jest włoska a z dań najlepiej mi wychodzi carbonara

Re: Gotowanie

: 2023-06-29, 10:07
autor: entonces
a wiecie jak przechowywać boczniaki? ja też nie wiedziałam i mi się ciągle psuły zanim zdąrzyłam je przyrządzić. ale dzięki tej stronie https://zdrowiewmisie.pl/jak-przechowyw ... boczniaki/ teraz już wiem, jak należy je przechowywać i jak utrzymać je jak najdłużej w dobrym stanie :)

Re: Gotowanie

: 2023-10-09, 17:18
autor: Viola
Korzystanie z życia polega na wielu fantastycznych hobby jakie możemy mieć. Jednym z takich jest bez dwóch zdań gotowanie w domowym zaciszu. To miejsce w jakim możemy się w pełni oddać swojej pasji, wybierając przy tym najwyższej jakości składniki. Podczas sezonu jesiennego możemy też pokusić się o pójście na grzyby. Z pewnością każdy z nas ma jakąś sprawdzoną miejscówkę w lesie. Grzyby możemy nie tylko wysuszyć czy zamarynować, możemy je wykorzystać do pysznych zup - https://uwielbiam.pl/przepis/zupa-kurkowa Szczerze powiedziawszy to na samą myśl robi mi się przyjemniej i mam zamiar ugotować jedną niebawem.

Re: Gotowanie

: 2023-10-16, 14:18
autor: ninakohler
Niestety nie lubię gotować tylko dla siebie. Gdy mam dla kogo, jest znacznie lepiej :)

Re: Gotowanie

: 2023-11-24, 19:32
autor: portek
Przy permanentnym braku czasu gotowanie stało się u nas obowiązkiem, z którego trzeba wywiązać się szybko i w miarę możliwości zadowolić rodzinę. Sytuacja się nieco poprawiła odkąd mamy Thermomixa, bo posiłki same się szykują i są naprawdę smaczne. Robotę robią dodatki do Thermomixa od firmy CucinaOra, np. dodatek steamEGGS, dzięki któremu można przygotować świetne jajka i które wszystkim bardzo smakują.

Re: Gotowanie

: 2023-11-27, 13:42
autor: rosamond81
Bardzo chciałabym udać się na jakiś kurs :)

Re: Gotowanie

: 2023-12-12, 15:47
autor: lajtowa77
Według mnie, aby dobrze gotować, potrzebny jest dobrze dobrany, trwały sprzęt gastronomiczny. Każdy, kto robi to na co dzień doskonale o tym wie.
Jest to ważne zwłaszcza dla tych, którzy prowadzą własny lokal gastronomiczny, którzy poszukują nowatorskich rozwiązań, sprzętów pojemnych, solidnych i dopasowanych. Poszukując takich, warto zajrzeć do Multigastro, miejsca , które oferuje sprzęt w dobrej cenie, sprawdzony i wykorzystywany zarówno w stołówkach, piekarniach,cukierniach jak i cateringu. Znane są i często stosowane pojemniki GN ze stali nierdzewnej, które od lat królują we wszystkich kuchniach bez względu na ich wielkość.

Re: Gotowanie

: 2023-12-12, 18:34
autor: vegiel33
To są zdecydowanie moje ulubione. Widzę, że wiele osób podziela moje zdanie
-------------------
aqualogic

Re: Gotowanie

: 2024-01-26, 18:31
autor: Gość
A jeśli macie ochotę na coś niebanalnego w kuchni, to sprawdźcie https://zielonysrodek.pl/konfitura-z-czerwonej-cebuli/ Jest tam przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która idealnie komponuje się z wieloma daniami. Wypróbowałam ją do serów i mięs, i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę!