Wasz samochód marzeń

Piszemy dosłownie o wszystkim co nie kwalifikuje się do innych działów.
Mynor

Wasz samochód marzeń

Post autor: Mynor »

Jakie auto od zawsze robiło na Was największe wrażenie? Może jest jakiś model, który chcielibyście mieć choćby na jeden dzień?
Molik

Re: Wasz samochód marzeń

Post autor: Molik »

Dla mnie samochodem marzeń jest Bugatti. To połączenie luksusu, technologii i osiągów na absolutnie najwyższym poziomie. Można zobaczyć ich modele tutaj: https://www.bugatti.com/ i od razu zrozumieć, dlaczego dla wielu osób są spełnieniem motoryzacyjnych marzeń.
Vinic

Post autor: Vinic »

Nie marzę o żadnym
ikonka1

Post autor: ikonka1 »

A jak dobrze dbać o takie auto marzeń ? Ja najbardziej martwię sie o lakier ;/ zaczęłam już nawet szukać informacji o tym jak go odpowiednio zabezpieczyć i okazało sie, ze w tym celu okleja się go folią PPF. Czy ktoś z Was się na taki krok zdecydował ? Z tego co wiem to w Toruniu można to zrobić w https://autoshield.pl/ . Znacie tą firmę ?
Neje

Post autor: Neje »

Ja chcę, żeby był niezawodny
Ferro

Post autor: Ferro »

Ważne, żeby był sprawny
kizia

Post autor: kizia »

Kiedyś powiedziałabym jakiś supersamochód, ale z wiekiem trochę mi się to zmieniło. Dzisiaj marzy mi się przede wszystkim auto, którym można bez stresu pojechać w długą trasę z rodziną, wygodnie spakować bagaże i mieć poczucie, że jest naprawdę bezpieczne. Dlatego bardzo podobają mi się nowe Volvo. XC90 robi wrażenie przestrzenią i tym, że ma 7 pełnowymiarowych miejsc, a do tego system Pilot Assist, który potrafi odciążyć kierowcę podczas jazdy. Z kolei XC60 wydaje mi się takim najbardziej uniwersalnym autem – ani za duże, ani za małe, sprawdzi się i w mieście, i na wakacyjnych wyjazdach. Widziałam też, że teraz mają akcję „Lato bez VAT” w Scandinavia Auto w Lublinie, więc jeśli ktoś i tak planował zmianę samochodu, to jest dobry moment, żeby przy okazji zobaczyć te modele na żywo.
Jakko

Post autor: Jakko »

Mi się marzy Volvo
Indigofairy37

Post autor: Indigofairy37 »

Dla wielu osób „auto marzeń” z wiekiem przestaje być tylko sportowym wyglądem, a zaczyna oznaczać komfort, bezpieczeństwo i zwykłą wygodę w codziennym użytkowaniu. I w sumie trudno się dziwić – bo to właśnie takie cechy najbardziej docenia się w dłuższej perspektywie.
TidyMeadow28

Post autor: TidyMeadow28 »

Z wiekiem faktycznie często zmienia się podejście – z „efektownego auta” na coś bardziej praktycznego, co po prostu dobrze się sprawdza na co dzień. Komfort, bezpieczeństwo i wygoda w trasie zaczynają mieć większe znaczenie niż sam wygląd czy osiągi.
jurekkoler

Post autor: jurekkoler »

U mnie autem marzeń byłaby CUPRA Formentor VZ5. Nie tylko przez sam wygląd, chociaż agresywna sylwetka i miedziane detale naprawdę robią robotę. Najbardziej przekonuje mnie pięciocylindrowy silnik 2.5 TSI, 390 KM i napęd na cztery koła. To nadal samochód, którym można normalnie jeździć na co dzień, ale jednocześnie ma osiągi i charakter auta wyjątkowego. Chętnie miałbym go choćby na jeden dzień, najlepiej na dłuższą trasę po krętych drogach, żeby sprawdzić nie tylko przyspieszenie, ale też prowadzenie i dźwięk silnika. Tutaj można zobaczyć ten model i pozostałe CUPRY dostępne w salonie w Toruniu: https://torun.cupra.pl/
Barr

Post autor: Barr »

Mi się marzy takie, które się nie psuje
ODPOWIEDZ