CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

Porady kulinarne, ksiażka kucharska, diety, wegetarianizm i wiele innych tematów odnośnie kuchni.
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

Post autor: MilenaLESTER »

3.TEMAT.
CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na OTYŁOŚĆ-IRL (mini chlebki). :ok:

KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, mniej bo __250g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE OBIE KASZE (MASA RAZEM 650 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.

DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. OBIE KASZE WRAZ Z OTRĘBAMI:
Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

CHLEB na OTYŁOŚĆ, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. :P

TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB na OTYŁOŚĆ syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, również CHLEB na OTYŁOŚĆ. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!

PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; :cool:
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***

________________________________________________________________________________________________________

KASZA. Dieta. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY.
BH.220.
MOTTO: Kasza, to oczywistość !! :padam:

WIKIPEDIA:
Kasza, jadalne nasiona zbóż, często w postaci lekko rozdrobnionej (lecz nie tak bardzo jak mąka) lub tylko pozbawionej twardej łuski. Od wieków używane jako jeden z podstawowych składników kulinarnych w wielu kuchniach świata. Dzięki wysokiej zawartości skrobi posiadają wysoką wartość odżywczą. W kuchni polskiej aż do czasów potopu szwedzkiego rozmaite kasze stanowiły podstawę wyżywienia większości populacji.
Znane są różne rodzaje kasz: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna (m.in. pęczak, kasza perłowa), kasza kukurydziana, kasza manna, quinoa (kasza z nasion komosy ryżowej uprawianej m.in. w Peru i Ekwadorze), kasza z pszenicy na kutię. Za kaszę uznaje się czasem tradycyjny kuskus.

IRL KRAKÓW:
Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz.. Wchłania się szybko. Zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza jaglana wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Wzrosty po spożyciu: kasza jęczmienna ok. 4-8%, kasza gryczana ok. 9-18%, kasza manna ok. 10%, kasza kuskus ok. 22%. Wymienione KASZE zawierają w swoim składzie b. DUŻO węglowodanów i są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Wobec tego kasza powinna być jako produkt żywieniowy; ZALECANA lub DOZWOLONA. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
KASZA, to produkt najwyższej wartości odżywczej, a więc biologiczne realia !! *

NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O kaszy i nie tylko o kaszy, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, piszą oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma; jednak PROKURATURA zna IP komputerów. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo omawiają PRAWDY biologiczne, które zbadali. Warto !!

ZOBACZ TEŻ; CHLEB na OTYŁOŚĆ, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
____________________________________________________________________________________________________________

IRL KRAKÓW. U Nich: realny postęp to standard.
BH.1951.
MOTTO: Logiczne ANALIZY, rzetelne badania, tworzą WYNIK i służą CZŁOWIEKOWI. :ok:

USTALENIA IRL KRAKÓW, DOCENIA OBECNIE CORAZ WIĘCEJ OSÓB;
Są to zwyczajne reakcje, na precyzyjnie opracowane teorie (osiągnięcia), naukowców z krakowskiego instytutu. Przedstawiciel IRL KRAKÓW na facebooku (Krawczyk Piotr) został przyjęty w poczet znajomych (po niezbędnej identyfikacji), przez wiele znamienitych i szanowanych OSÓB (z bardzo wpływowymi POLITYKAMI na czele).

OSTATNIO ZNAJOMYMI ZOSTAŁY (AKCEPTUJĄC ODKRYCIA) PROMINENTNE OSOBY Z WSZYSTKICH KONTYNENTÓW NASZEJ PLANETY:
POLACY zaczynają być dumni z KRAKOWIAN.

WZRASTA ZAINTERESOWANIE I OCZEKIWANIE NA WERSJĘ ANGIELSKĄ KSIĄŻKI:
Publikacja (PŻ czł. w XXI wieku.) oraz informacje ze strony internetowej instytutu IRL KRAKÓW (artykuły: BH.305., 60.TEMAT i inne) stanowią dzisiaj REALNE i FINALNE rozwiązanie i zwalczenie problemów nadwagi, otyłości, cukrzycy typu 2 oraz bólów kręgosłupa, u wszystkich zainteresowanych. Dla wielu z nas ma to kluczowe znaczenie. *

ZA SZCZEGÓLNYM ZAINTERESOWANIEM NA KSIĄŻKĘ OCZEKUJĄ OSOBY NIE TYLKO W USA, KANADZIE I WE WŁOSZECH:
Ale także w Chinach, Australii i Japonii, co wyrażają elitarne i reprezentatywne OSOBY, w każdej rozmowie z IRL KRAKÓW.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Załączniki
15.2. __INSTYTUT  IRL  KRAKÓW. 73,2 KB.JPG
3.b. CHLEB typu KR-IRL.    Produkt po  upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.  INDEKS  ŻYWIENIOWY,  tj. IŻ=2,6%. NISKIE węglowodany, GLUKOZA naturalna..JPG
3.b. CHLEB typu KR-IRL. Produkt po upieczeniu w piekarniku, pieca domowego. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ=2,6%. NISKIE węglowodany, GLUKOZA naturalna..JPG (7.67 KiB) Przejrzano 11323 razy
4c. CHLEB typu KR-IRL.    Produkt po  upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.  INDEKS  ŻYWIENIOWY,  tj. IŻ=26%  NISKIE węglowodany, czyli GLUKOZA naturalna..JPG
Policejski

Re: CHLEB typu KR-IRL, dodaje ENERGII !!

Post autor: Policejski »

A ta dalej spamuje reklamując swój poradnik. Za reklamę się płaci Magdaleno. Za wyłudzanie pieniędzy, podszywanie się pod nieistniejący instytut i łamanie praw autorskich, gdy umieszczasz nie swoje zdjęcia w książce Poradnik żywieniowy człowieka XXIw - grozi WIĘZIENIE i kara grzywny.
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

INDEKS GLIKEMICZNY; to obłuda i biologiczne KŁAMSTWO !!

Post autor: MilenaLESTER »

MM.1.
MOTTO: OSZUSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?! ;)

Dotyczy: wyjaśnienia anonimowego wpisu: przez Policejski.
Opinię, dodano dn. w 2009-12-19, 00:16

WPIS TEN BĘDĄCY CAŁKOWITĄ NIEPRAWDĄ, O WYSSANEJ Z PALCA TREŚCI:
Podłej i cynicznie FAŁSZYWEJ, ma na celu dyskredytowanie poziomu naukowego i pochodzenia pracowników instytutu IRL KRAKÓW, którzy napisali i wydali książkę, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

CELEM WPISU JEST ZNIECHĘCENIE CZYTELNIKA:
Do zakupu książki napisanej przez naukowców z krakowskiego instytutu, oraz poznania realnej PRAWDY !! Dla niewtajemniczonych jest to ekscytujące i stanowi absolutną SENSACJĘ.

W TEJŻE PUBLIKACJI MIANOWICIE, ROZDZIAŁ NR R46, PIĘĆ STRON CIEKAWEGO:
I merytorycznego tekstu; wyjaśnia POLAKOM na wielu przykładach jak i dlaczego są oszukiwani, okłamywani w przekazie wiedzy o tzw. Indeksie Glikemicznym, co skutkuje tym, iż coraz bardziej tyją i zaczynają chorować na cukrzycę typu 2.

ZAMIERZENIEM NIKCZEMNEGO WPISU JEST PRÓBA, PODWAŻENIA WIARYGODNOŚCI NAUKOWEJ INSTYTUTU:
IRL KRAKÓW, którego pozycja merytoryczna i odkrycia naukowe, także nowoutworzona biologiczna terminologia, są niekwestionowane i widoczne gołym okiem.

NALEŻY TYLKO DODAĆ, IŻ W JASNO I MERYTORYCZNIE NAPISANEJ PUBLIKACJI:
Znajdują się tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Zastosowanie tabel IŻ produktu, skutecznie poprawia stan zdrowia człowieka oraz eliminuje Otyłość, również Cukrzycę typu 2. :ok:

DO TEGO WŁAŚNIE NIE CHCĄ DOPUŚCIĆ PIEWCY, CZYLI PROPAGATORZY:
Tzw. Indeksu Glikemicznego, pragnąc dalej zarabiać na sprzedaży POLAKOM, tej Ich fałszywej i biologicznie NIEPRAWDZIWEJ teorii o indeksie glikemicznym, która to teoria jasno, prosto i czytelnie została zdemaskowana i wyjaśniona w książce wydanej przez instytut IRL.

Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ !!

P. S. AUTORZY PUBLIKACJI:
PŻ człowieka w XXI wieku. (praca zbiorowa) to: Dr inż. Jarosław MICHAŁ (konsultant generalny) oraz cały zespół naukowy IRL KRAKÓW (skład zmienny).

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ TEŻ; Cukrzyca typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.

AUTOR: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW ***
ewelina

Re: CHLEB typu KR-IRL-przytyłam

Post autor: ewelina »

NIE POLECAM JEDZENIA TEGO CHLEBA. PRZYTYŁAM OD NIEGO 5 KG. A MIAŁAM CHUDNĄĆ.
JEST NIESMACZNY, ALE CHCIAŁAM SIĘ POŚWIĘCIĆ.
ODWROTNY SKUTEK OD ZAMIERZONEGO.

POLECAM ZA TO DIETĘ PROTEINOWĄ . KIEDY JĄ STOSOWAŁAM - SCHUDŁAM 12 KG W 2 MIESIĄCE.
Awatar użytkownika
Glitch
Posty: 368
Rejestracja: 2007-03-04, 01:07

Re: CHLEB typu KR-IRL-przytyłam

Post autor: Glitch »

ewelina pisze:POLECAM ZA TO DIETĘ PROTEINOWĄ . KIEDY JĄ STOSOWAŁAM - SCHUDŁAM 12 KG W 2 MIESIĄCE.
A ja polecam zamiast diety ruszenie dupska z miejsca i więcej wysiłku, a skutki na pewno będą zdrowsze i bardziej długotrwałe od każdej diety. :P
Awatar użytkownika
Piter
Administrator
Posty: 2267
Rejestracja: 2006-09-03, 18:26
Lokalizacja: Z Łona Matki
Kontakt:

Re: CHLEB typu KR-IRL-przytyłam

Post autor: Piter »

Glitch pisze:
ewelina pisze:POLECAM ZA TO DIETĘ PROTEINOWĄ . KIEDY JĄ STOSOWAŁAM - SCHUDŁAM 12 KG W 2 MIESIĄCE.
A ja polecam zamiast diety ruszenie dupska z miejsca i więcej wysiłku, a skutki na pewno będą zdrowsze i bardziej długotrwałe od każdej diety. :P
W końcu jakiś sensowny post
Trzymaj za niego :pepsi: oczywiście jest to Pepsi Light ;)
Iwona
Posty: 65
Rejestracja: 2009-09-28, 23:41

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

Post autor: Iwona »

Też się pod tym, co napisał Glitch, podpisuję :ok: I jak dodamy do tego jeszcze dietę MŻ (mniej żarcia) to efekty będą widoczne na pewno :D
stefcio

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

Post autor: stefcio »

Mądrale
Ciekawe, Wy niemający problemów z przemianą materii, a pouczający innych, co wymyślicie dla mnie.
Żrę 3x tyle co moja puszysta dziewczyna. Jadam tłusto, o poznych porach. Nie ruszam sie w ogole - praca przy kompie i spacer do sklepu 100 m max. Ja nie moge ani deka przytyc, a moja dziewczyna jadajac malokalorycznie, często, sporobiałka, cwicząc codziennie marsze po 45-60 min albo rower i cwiczenia z hantlą - nie tyje,ale i nie chudnie. Jak przestaje cwiczyc, zje wiecej - od razu rusza waga in plus. Więc kitu mi nie wciskać, że wystarczy MŻ i sie ruszać. Takich dziewcyn o znam jeszcze ze 3 osobiście. Myślę, że takich przypadków jest więcej
Iwona
Posty: 65
Rejestracja: 2009-09-28, 23:41

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

Post autor: Iwona »

Nie jesteśmy mądrale, tylko w 90% przypadków te osoby co to niby schudnąć nie mogą a tak mało jedzą, podjadają słodycze lub nie jedzą nic pół dnia a wieczorem się napychają. Znam takie dziewczyny, że jakie one biedne niektóre, ale tego wypitego piwa czy ciastek nie liczą. I szukają diety cud, 2 tygodnie o sałacie, a potem znów nalot na lodówkę.
A tylko z 10% przypadków otyłości to geny lub choroby. Może tak jest u Twojej dziewczyny, że geny i już. Ale to białko jej chyba nie pomaga, bo białkiem to się kulturyści na masę napychają, więc może tu leży problem.
A tłuste jedzenie to też nie rozwiązanie by przytyć, raczej się mega cholesterolu można nabawić, lepiej więcej węglowodanów i białek, a mniej kawy i herbaty.
ewert

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

Post autor: ewert »

Akurat na mase to bialko z weglowodanami, samo bialko jest na pobudzenie metabolizmu.

Moim zdaniem - jedni maja genetyczne sklonnosci do tycia. I cale zycie beda musieli uwazac na to , co jedza.
Pozostali maja taka dobra przemiane materii, ze moga jesc co chca i nie tyja. To sa zreszta zazwyczaj i ci, co "doradzaja" grubasom, co robic. Czyli MŻ i takie tam. Sami zas tego nie musza. I nie cwicza, jedza slodycze itd.
Wszystko sie okaze po 50-ce. Bo czesc tych co wp* dalali co popadnie i nie tyli, nagle zrobia sie pączusie. I trudno bedzie zrzucic z wagi... Tak bylo z moja mamą - zawsze szczupla laska, wszystkim grubaśnym w rodzinie doradzała co jeść, ruszac sie itp. A jak sama po menopauzie sie roztyla - to jakos jedzac mniej i ruszajac sie - i tak schudnac za bardzo nie moze. Już nie mędrkuje, jak to łatwo schudnąć - wystarczy przeciez MŻ...
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

MICHEL MONTIGNAC. Był POLITOLOGIEM, nie lekarzem jednak TAK

Post autor: MilenaLESTER »

70. TEMAT.
KŁAMSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?! ;)

Przesyłam Panu/ poniższy tekst do wiadomości. Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. Indeksem Glikemicznym, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej frustracji zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.

PODPOWIEDŹ:
1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
2. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2

tvn.1.
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,1767 ... detal.html
You Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

TEN FILMIK WIELE WYJAŚNIA:
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i niemerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem. To jakieś fiction i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki. Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości ewidentnie niewydolnego; wręcz prymitywnego umysłu.

CZEKOLADA GORZKA MIN. 70% CACAO, PODNOSI POZIOM CUKRU O 42% :
Chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna glukoza o 74% itd. itd. Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał/pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę. Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.

LUDZIE UMIERAJĄ Z POWODU OTYŁOŚCI I CUKRZYCY:
Faza wstępna to więcej chorób, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca. No i co, no i czas już z tym skończyć. A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

CHOĆBY TEORIA TEGO PANA:
Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna. :[

GOSPODARZ PLANETY CZYLI PRZYRODA, USTALIŁA DLA ORGANIZMÓW ŻYWYCH NOŚNIK ENERGII:
W postaci tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa się wydala. A Ty lepiej zapoznaj się z tzw. INDEKSEM ŻYWIENIOWYM, tj. IŻ produktu; to zobaczysz jak to ułożył gospodarz naszej planety. Trzeba się do reguł gospodarza zawsze dostosować jak Cię gości u siebie. Nas na Ziemi gości perfekcyjny gospodarz, czyli PRZYRODA.
Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonuj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.

P. S. KOMPETENCJA I NIEMERYTORYCZNA WIEDZA FRANCUSKIEGO POLITOLOGA:
Gwarantuje pełną kompromitację wyznawców tzw. Indeksu Glikemicznego, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel Montignac. Francuz był/jest wielkim guru dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać w pełni Jego wiedzę i klasę naukową. BRAWO !! tak trzymać; blamaż i pełna kompromitacja, kłamliwej wizji nieprawd biologicznych tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

UWAGA:
Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie: IRL KRAKÓW.

WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU PRODUKTÓW, TEN REALNY:
I biologicznie zweryfikowany zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie w publikacji;
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***

_________________________________________________________________________________________________________


M. MONTIGNAC. Pseudo metoda: IG to Błędy i NIEPRAWDY.
MM.7.
MOTTO: OSZCZERSTWO, lub raczej prostackie OSZUSTWO. :P

Dotyczy; wyjaśnienia ANONIMowych wpisów w całym Internecie: wszystkie negatywne nt. INSTYTUTu IRL KRAKÓW.

WPISÓW TYCH DOKONAŁA OSOBA SPRZEDAJĄCA KSIĄŻKI O TZW. IG:
Czyli o Indeksie Glikemicznym, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od ponad 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie szybko tyją i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto.

WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE:
Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). *

TE PRYMITYWNE OSZCZERSTWA I KŁAMSTWA, PISZE NIEGODZIWIEC:
Tworzący pozorną dyskusję; oszukując stale Polaków (podaje fałszywe nazwiska oraz fikcyjne nick-i). To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali książkę, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

NAUKOWCY Z INSTYTUTU IRL, PRZEDSTAWILI WYNIKI BADAŃ OD ROKU 1970:
I skuteczną terapię zwalczenia Otyłości i Cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując OSZUSTWO o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te kłamliwe, nieuczciwe i bezczelne WPISY !! Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, POLICJA ws IP, PROKURATURA. Całe odszkodowanie z tytułu pomówień, negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz Dzieci z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w SĄDZIE niebawem.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. *** :cool:
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

Indeks Glikemiczny. Błędy i NIEPRAWDY to standard w IG.

Post autor: MilenaLESTER »

MM.4.
Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !! :(

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: dość szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne. :dobani:

PRZYKŁAD 1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.

PRZYKŁAD 2:
FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

TZW. INDEKS GLIKEMICZNY:
Którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami kłamstw swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

ZOBACZ TEŻ; Prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Załączniki
572.a. CUKRZYCA !!.JPG
572.2. Coca cola. Wykres..JPG
572.2. Coca cola. Wykres..JPG (6.82 KiB) Przejrzano 11370 razy
572.6. Piwo jasne. Wykres..JPG
572.6. Piwo jasne. Wykres..JPG (6.87 KiB) Przejrzano 11370 razy
572.1. Ryż biały. Wykres..JPG
572.1. Ryż biały. Wykres..JPG (6.84 KiB) Przejrzano 11370 razy
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

OTYŁOŚĆ. Sposób na dużą NADWAGĘ. Błędy w IG.

Post autor: MilenaLESTER »

BH.501.
MOTTO: Aby skutecznie i szybko przybrać na wadze przejdź na dietę wg tzw. Indeksu Glikemicznego. ;)

WSKAZÓWKA ZASADNICZA:
Jemy czekoladę 70% cacao IG=22 (tłuszcz i cukier), konsumujemy szynkę wieprzową 18% oraz ser żółty 45% tłuszczu. Trwałe i szybkie wzrosty zapewnione.

A OTYLI:
Przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

POTEM CO OCZYWISTE, CAŁE SPEKTRUM DOLEGLIWOŚCI I CHORÓB GWARANTOWANE:
Również krótkie ŻYCIE. No i wybieraj z tabel IG i refleks wykazuj. Niskie IG dodaj zawsze z tłuszczem, bo można bez ograniczeń. Tak zalecał/zaleca otyły francuski politolog: M. Montignac. Kabaret, fałsz i HIPER BZDURA !!
*

WAŻNE:
Należy również zaopatrzyć się w patyczek, którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie ZIEMIA.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

M. Montignac. NIE ŻYJE, zm. 22.08.2010. Przeżył 66 lat.

Post autor: MilenaLESTER »

BH.1001.
Zobacz też: MONTIGNAC w TVN.

Wpisz sobie w Google ____: 27,17630,news,,1,schudnij

1. _ADRES__: http://zdrowie.onet.pl/1624992,2040,,,, ... zycia.html
Załączniki
1001.918. M. Montignac. Ang.  22.08.2010. (66).JPG
1001.917. M. Montignac. Nie żyje, zm. 22.08.2010..JPG
Millunia
Posty: 1
Rejestracja: 2020-07-21, 11:55

Re: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

Post autor: Millunia »

Ja polecam ograniczyć węglowodany na rzecz dobrych tłuszczy: orzechy, nasiona, oleje z 1go tłoczenia. Polecam też berberynę i owoc mnicha https://konopna-farmacja.com/pl/p/Syrop ... krzyca/545 przetestowane i działa
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post