GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Porady kulinarne, ksiażka kucharska, diety, wegetarianizm i wiele innych tematów odnośnie kuchni.
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: MilenaLESTER »

CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki).

KASZĘ jaglaną __400g. oraz RYŻ biały lub brązowy, również __400g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut.
PRZYPRAWY to__: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE__: Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI
i CUKRZYCY typu 2.


Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki,
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :spi:

W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
P. S. __CHLEB typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
tzw. __NISKIE węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw.
INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
__GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

UWAGA: Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu.
Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu;
jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy.
Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
__CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw.

NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze powoduje otyłość i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane.
Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. __WYSOKIE węglowodany, niezdrowe dla człowieka.

REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody.
Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.
P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach.
O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania.
Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !! *
Załączniki
4a. CHLEB typu KR-IRL.    Produkt po  upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.  INDEKS  ŻYWIENIOWY,  tj. IŻ=26%  NISKIE węglowodany, czyli GLUKOZA naturalna..JPG
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

Re: __GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: MilenaLESTER »

Ad. 1. TEMAT.
__PODPOWIEDŹ:

You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 1: ENERGIA, jako warunek ŻYCIA !! :spi:
__: http://www.youtube.com/watch?v=PRX-KVol ... r_embedded

hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
35. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?! :padam:
__: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IR ... %85d-11406

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Policejski

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: Policejski »

Przestrzegam przed zakupem tego "dzieła". Rzekome rewelacje podawane powyżej pochodzą od osoby, która wyłudza pieniądze od naiwnych oferując im poradnik żywieniowy, rzekomo wydany przez instytut naukowo-badawczy. Ani wspomniany instytut, ani nazwiska naukowcow, ktore zostaly podane na stronie tej "placówki badawczej", nie istnieją w bazie danych ludzi nauki. NIP i REGON podany na stronie należą do osoby prywatnej.
Poradnik w formie skoroszytu, niechlujnie napisany, zawiera "rewelacje" z Internetu. Jest to wyłudzanie pieniędzy, karane zgodnie z kk.
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: MilenaLESTER »

Dotyczy anonimowego wpisu: przez Policejski w 2009-11-27, 13:48

BH18.
__PODPOWIEDŹ:
MOTTO: OSOBA; pisze NIEPRAWDY !! _______. Jej tożsamość zostanie USTALONA.

OSOBA, która w tak oczywisty sposób NIEUCZCIWIE łamie elementarne zasady WIZERUNKOWE,
__INSTYTUTU IRL KRAKÓW, jego prawa autorskie, pisze NIEPRAWDY i narusza dobre obyczaje zostanie ustalona przez firmę, którą zaangażowała do tej identyfikacji KANCELARIA PRAWNA reprezentująca instytut naukowy. NOTARIUSZ już potwierdził cały niezgodny z prawdą, wpis.
Niebawem nastąpi stosowna realizacja ROSZCZEŃ, adekwatnych odszkodowań; przewidzianych prawem na drodze SĄDOWEJ !!

Instytucje: POLICJA, Prokuratura, SĄD, Urząd Skarbowy; poznają te dane.


/moderator - wycinek regulaminu -
Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników, emotikonow - to niegrzeczne.
Awatar użytkownika
Glitch
Posty: 368
Rejestracja: 2007-03-04, 01:07

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: Glitch »

MilenaLESTER pisze:MOTTO: OSOBA; pisze NIEPRAWDY !! _______. Jej tożsamość zostanie USTALONA.

OSOBA, która w tak oczywisty sposób NIEUCZCIWIE łamie elementarne zasady WIZERUNKOWE,
__INSTYTUTU IRL KRAKÓW, jego prawa autorskie, pisze NIEPRAWDY i narusza dobre obyczaje zostanie ustalona przez firmę, którą zaangażowała do tej identyfikacji KANCELARIA PRAWNA reprezentująca instytut naukowy. NOTARIUSZ już potwierdził cały niezgodny z prawdą, wpis.
Niebawem nastąpi stosowna realizacja ROSZCZEŃ, adekwatnych odszkodowań; przewidzianych prawem na drodze SĄDOWEJ !!

Instytucje: POLICJA, Prokuratura, SĄD, Urząd Skarbowy; poznają te dane.
Większego steku bzdur już dawno nie widziałem. :P
Jaki zasrany instytut, jakie zasady wizerunkowe, jakie prawa?
Daj sobie spokój ze straszeniem kancelariami, policja, sądem i całą resztą bo tylko uśmiać się można.
Taki numer to możesz zastosować babci na wiosce co pościel uzdrawiającą od byle wygadanego by kupiła albo całą emeryturę o. dyrektorowi oddała jakby sie tylko dowiedziała że jej potrzebuje, to może i w to by uwierzyła ale na forum możesz sobie darować chyba że chcesz to się jeszcze pośmiejemy.
No i z niecierpliwością czekam na ustalenie mojej tożsamości oraz roszczenia i odszkodowamnia. :krzeslem:
No chyba że się pomyliłem i napisałem samą prawdę to się pewnie nie doczekam. :evil:
Awatar użytkownika
MilenaLESTER
Posty: 32
Rejestracja: 2009-09-29, 13:31
Kontakt:

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: MilenaLESTER »

Nagroda im. Alfreda NOBLA w Sztokholmie, dla POLSKI !!
N1.
Naukowcy z krakowskiego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, będą nominowani
do nagrody im. Alfreda NOBLA w Sztokholmie, dziedzina MEDYCYNA, Szwecja roku 2010.
POWÓD:
1. skomponowali przepis na __CHLEB typu KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka,
2. sklasyfikowali prozdrowotnie żywność, w tabelach tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu, :spi:
3. przedstawili spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi, która daje FINALNE rozwiązanie problemów: __OTYŁOŚCI, również Cukrzycy typu 2,
4. opracowali zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka.
5. przedstawili __realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia.
PUENTA: __IMPONUJĄCE !!

Patrz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :ok: :cool:
Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Awatar użytkownika
dazgo
V.I.P.
Posty: 573
Rejestracja: 2006-12-10, 16:20
Lokalizacja: Daleko od Płońska

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: dazgo »

Dla potwierdzenia - wypis z GUS po REGON

Wyszukiwanie
REGON Wyszukiwanie (stan danych na dzień: 2009-10-31)
Numery identyfikacyjne, nazwa podmiotu, osoba prowadząca działalność gosp.:

Numer identyfikacyjny REGON 120652072
Numer NIP 6772223849
Nazwa MAGDALENA LORENC INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryrzarda Lorenca w Krakowie Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
Nazwisko LORENC
Imię / imiona MAGDALENA ALMA

Adres siedziby:

Województwo MAŁOPOLSKIE
Powiat M. KRAKÓW
Gmina/Dzielnica lub Delegatura KRAKÓW-NOWA HUTA
Ulica, miejscowość OS. 2 PUŁKU LOTNICZEGO 26 lok.17 , KRAKÓW
Poczta 31-869 KRAKÓW

Pozostałe (udostępnione) dane:

Kod i nazwa podstawowej formy prawnej 9 - OSOBA FIZYCZNA PROWADZĄCA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ
Kod i nazwa szczególnej formy prawnej 99 - BEZ SZCZEGÓLNEJ FORMY PRAWNEJ
Kod i nazwa formy własności 214 - WŁASNOŚĆ KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007 5811Z - WYDAWANIE KSIĄŻEK
Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2004 * 2211Z - WYDAWANIE KSIĄŻEK
Data powstania podmiotu ** 2008-03-19
Data rozpoczęcia działalności *** 2008-03-19
Organ rejestrowy / ewidencyjny PREZYDENT MIASTA KRAKÓW
Nazwa rejestru / ewidencji EWIDENCJA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ
Numer nadany przez organ rejestrowy / ewidencyjny 1849/08

* w przypadku wystąpienia na ostatnim znaku kodu PKD 2004 oznaczenia "T" lub "S" nazwa odnosi się do klasy (poziom 4 znaków) PKD
** dla podmiotów wpisanych do rejestru REGON w I etapie jego wdrażania (1975-1976 r.) za datę powstania podmiotu przyjmowano datę wpisu do rejestru REGON
*** dla podmiotów wpisanych do rejestru REGON przed 2000 r. data rozpoczęcia działalności jest tożsama z datą powstania podmiotu

Jednostki lokalne: PODMIOT NIE POSIADA JEDNOSTEK LOKALNYCH (LUB ICH NIE ZGŁOSZONO)

Informacje jawne, bardzo łatwe do zdobycia - więc obalam jeden z zarzutów.
Co do ludzi nauki - jakoś sam nie mogłem znaleźć strony instytutu.
Odnośnie poradników to sam jestem sceptyczny. Post napisany metodą kopiuj wklej, bez ładu. Rozumiem, że ktoś chciał zwrócić uwagę kolorystyką - ale czemu aż tyle kolorów w jednym poście.

Kolejna sprawa to fakt, że zakładający post sam wprowadził w błąd ludzi twierdząc - cytuję "Nagroda im. Alfreda NOBLA w Sztokholmie, dla POLSKI !!
N1.
Naukowcy z krakowskiego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, będą nominowani
do nagrody im. Alfreda NOBLA w Sztokholmie, dziedzina MEDYCYNA, Szwecja roku 2010."
W dwóch zdaniach podane dwie sprzeczne informacje. Pierwsza, że nie wiadomo, czy nagroda Nobla przypadnie Polsce, po drugie co do nominacji pożyjemy zobaczymy.

Kolejna sprawa - cytuję regulamin - "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem." to odnośnie pierwszego postu.

Zastanawiam się, czy nie został złamany regulamin odnośnie reklamy - jest wpis w regulaminie o zakazie reklamowania. Z jednej strony nie widzę ukazanej konkurencji (może jej nie ma), ale nie widzę też złych stron, wad produktu, co skłania mnie do myślenia o produkcie w kontekście reklamy. Pewności nie mam.

Kolejna sprawa - cytuję regulamin - "Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny." - tu problem - użytkownik pisał "anonimowo" nie rejestrując się. OK - najpierw należałoby wysłać informację do nas, Admin lub moderator, a nie pisać na forum - wiadomość na forum 13:53, wiadomość dostarczona do nas - 16:14, dzień ten sam.

Co do reszty zarzutów tu Policejski nie zachwycił. Z ciekawości - z wiadomości można wywnioskować, że Policejski miał do czynienia z poradnikiem albo widział go, skoro twierdzi, że niechlujnie napisany. Tej wiedzy nie mam. Inna sprawa jeśli Policejski nie miał styczności z poradnikiem, to powinien przeprosić i rozwiązać wszystko tak jak powinno się to zrobić.
Policejski

Re: SPAM

Post autor: Policejski »

Przepraszać nie zamierzam. Niestety, ja nieszczęsny, ten "poradnik" zakupiłem. Bo, o naiwności, sądziłem, że instytut powyższy istnieje.

Książka zawiera informacje zaczerpnięte z Internetu, właściwie same truizmy. Tekst pisany po częsci duzymi literami, wielokolorowy, nierzadko wyboldowany. Wlele stron w całości lub częściowo w różnych kolorach, także czerwonym.
Większą część książki stanowią zdjęcia z Internetu np. powtarzające się fotografie ludzi otyłych, zdjęcia produktów żywnościowych - np. obok siebie 2x zdjęcie napoju pomarańczowego albo pionowo 3x zdjęcia butelek z olejem, tylko w różnych ujęciach. Po co? Nie mam pojęcia...
Te fotki były zapewne chronione przepisami prawa autorskiego..

Brak przypisów dot. wynikow badań, jakoby prowadzonych przez instytut. Brak tytułow prac, na które się powołuje.
Brak nazwiska autora/autorów poradnika. Podane są tylko inicjały zespołu naukowego:
"prof.dr hab. E.P., prof. dr hab. n.med. S.O." itd
"recenzenci - prof. dr hab. W.K., prof. dr hab. n.med. S.U. "itd.

Jakoby "ze względu na ochronę prywatności oraz podpisane umowy lojalnościowe w zakresie tematyki, nazwiska i imiona podajemy w formie inicjałów". - To moj ulubiony fragment. Praca - niby naukowa, przełomowa, godna Nobla, ale autorzy nie chcą podawać swoich nazwisk???
Po słowach copyright by - zaczerniony prostokąt.

Brak nr patentu tego chleba IRL.

Niektóre rewelacje z poradnika:
-kawa wyłącznie kofeinowa dla osób chorujących na bezsenność
-piwo i napoje gazowane typu fanta, cola, pepsi dla osób otyłych i cukrzykow - jako produkty dozwolone w diecie
-ryż biały - jako produkt żywnościowy powodujący tylko nieznaczny wyrzut insuliny.

Moim zdaniem, osoba skrywająca sie pod podanym numerem NIP i Regon spamuje reklamując swoją stronę i ww poradnik. Podaje przy tym nieprawdę nt. autorstwa książki. Sam poradnik zawiera treści szkodliwe dla osób chorujących np. na cukrzycę.
Policejski

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: Policejski »

:padam:

Wycofuj agentów na inną galaktykę. Jesteś otoczona.
Stawiam na jakąś manię. Ale może psychiatra się wypowie, co to za przypadek.
Awatar użytkownika
dazgo
V.I.P.
Posty: 573
Rejestracja: 2006-12-10, 16:20
Lokalizacja: Daleko od Płońska

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: dazgo »

Za offtop - zamykam temat.
Awatar użytkownika
Piter
Administrator
Posty: 2267
Rejestracja: 2006-09-03, 18:26
Lokalizacja: Z Łona Matki
Kontakt:

Re: GOTOWANIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.

Post autor: Piter »

Na prośbę którą dostaliśmy w mailu dodaję "normalną" odpowiedź.


Dotyczy: wyjaśnienia anonimowego wpisu; Policejski, Opinię, dodano: 2009-11-27, 13:48

Wpis ten będący całkowitą NIEPRAWDĄ, o wyssanej z palca treści, podłej i cynicznie FAŁSZYWEJ,
ma na celu dyskredytowanie poziomu naukowego i pochodzenia pracowników INSTYTUTU IRL KRAKÓW,
którzy napisali i wydali __Książkę; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Celem wpisu jest zniechęcenie czytelnika do zakupu naszej książki i poznania realnej PRAWDY !!
Dla niewtajemniczonych jest to EKSCYTUJĄCE i stanowi absolutną SENSACJĘ.
W tejże publikacji mianowicie, rozdział nr R46, pięć stron ciekawego i merytorycznego tekstu; wyjaśnia POLAKOM na wielu przykładach jak i dlaczego są oszukiwani, okłamywani w przekazie wiedzy o tzw. INDEKSIE GLIKEMICZNYM, co skutkuje tym, iż coraz bardziej tyją i zaczynają chorować na Cukrzycę typu 2.

Celem nikczemnego wpisu jest próba podważenia wiarygodności naukowej Instytutu IRL Kraków, którego pozycja merytoryczna i odkrycia naukowe, także nowoutworzona biologiczna TERMINOLOGIA, są niekwestionowane i WIDOCZNE gołym okiem. Pragniemy tylko dodać, iż w naszej książce znajdują się tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
Zastosowanie tabel skutecznie poprawia stan zdrowia człowieka oraz eliminuje OTYŁOŚĆ, również Cukrzycę typu 2. Do tego właśnie nie chcą dopuścić PIEWCY, czyli propagatorzy tzw. Indeksu Glikemicznego, pragnąc dalej zarabiać na sprzedaży POLAKOM, tej Ich fałszywej i biologicznie NIEPRAWDZIWEJ teorii o indeksie glikemicznym, która to teoria JASNO, prosto i CZYTELNIE została zdemaskowana i wyjaśniona w naszej książce.

Życzymy wszystkim POLAKOM zdrowych i trafnych biologicznie DECYZJI.

Autorzy: Jarosław MICHAŁ konsultant generalny oraz cały zespół naukowy IRL Kraków.
Zablokowany
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post