CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

Podgląd:


Odpowiedz

Emotikony
:) :( ;) :] :P :[ :zawstydzony: :padam: :chytry: :cool: :dobani: :ok: :krzeslem: :lol:
Wyświetl więcej emotikon

BBCode włączony
[Img] włączony
[URL] włączony
Emotikony włączone

Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

Re: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

autor: domenicatillman » 2024-04-01, 19:03

Poziom cukru we krwi może powiedzieć wiele na temat stanu zdrowia osoby chorej na cukrzycę, jak i osoby zdrowej. Najczęściej do szybkiego pomiaru służy glukometr. Jest to specjalistyczny przyrząd, który pokazuje wynik już po kilkudziesięciu sekundach. Poza glukometrem można wykonać badanie z krwi, jednak wymaga ono udania się do laboratorium. W sieci znalazłam również te porady - https://ki24.info/pl/652_artykuly-spons ... rmuje.html.

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

autor: dominika321 » 2021-09-24, 11:23

Iwona pisze: 2009-12-22, 00:22 Też się pod tym, co napisał Glitch, podpisuję :ok: I jak dodamy do tego jeszcze dietę MŻ (mniej żarcia) to efekty będą widoczne na pewno :D
Zgadzam się z tobą, a jaka energia też przybędzie do dalszych działań



---------
https://rekuperacja-krakow.pl/

Re: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

autor: Baśka » 2021-08-12, 16:49

Mareczek34 pisze: 2021-02-25, 01:03 A pieczywo bez glutenu? Jest o wiele lepsze i zdrowsze niż tradycyjne! Spróbujecie raz, a nie wrócicie do zwykłego. Stosuje na co dzień i polecam!
Też tak sądzę, ostatnio znalazłam też bezglutenowe przekąski dla dzieci, które są zazwyczaj bez cukru. Idealne nie tylko dla dzieci, ale też dorosłych. No i jak chcecie się naprawdę zdrowo odżywiać, to gluten warto przynajmniej częściowo odstawić.

Re: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

autor: Mareczek34 » 2021-02-25, 01:03

A pieczywo bez glutenu? Jest o wiele lepsze i zdrowsze niż tradycyjne! Spróbujecie raz, a nie wrócicie do zwykłego. Stosuje na co dzień i polecam!

Re: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

autor: anita22 » 2020-12-31, 13:44

Otyłości nie leczymy na własną rękę. Błądzenie po dietach, ćwiczenia które mogą być większym zagrożeniem niż pożytkiem - nie tędy droga. Przy otyłości II i III stopnia osoba powinna już udać się na konsultację do chirurga specjalizującego się w chirurgii bariatrycznej. On może określić czy pacjent kwalifikuje się do takiego leczenia. Na https://www.szpitalnaklinach.pl/klo/ możecie się więcej dowiedzieć o tych metodach leczenia. Dla przykładu po rękawowej resekcji żołądka w przeciągu pierwszych 6-12 miesięcy pacjenci tracą ok. 50% nadmiernej masy ciała, przy czym powrót do pełnej aktywności po zabiegu wynosi około 2 tygodni.

Re: CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Podstawa to ZDROWIE: antycukrzycowy.

autor: Millunia » 2020-07-21, 11:58

Ja polecam ograniczyć węglowodany na rzecz dobrych tłuszczy: orzechy, nasiona, oleje z 1go tłoczenia. Polecam też berberynę i owoc mnicha https://konopna-farmacja.com/pl/p/Syrop ... krzyca/545 przetestowane i działa

M. Montignac. NIE ŻYJE, zm. 22.08.2010. Przeżył 66 lat.

autor: MilenaLESTER » 2010-08-29, 11:54

BH.1001.
Zobacz też: MONTIGNAC w TVN.

Wpisz sobie w Google ____: 27,17630,news,,1,schudnij

1. _ADRES__: http://zdrowie.onet.pl/1624992,2040,,,, ... zycia.html
Załączniki
1001.918. M. Montignac. Ang.  22.08.2010. (66).JPG
1001.917. M. Montignac. Nie żyje, zm. 22.08.2010..JPG

OTYŁOŚĆ. Sposób na dużą NADWAGĘ. Błędy w IG.

autor: MilenaLESTER » 2010-07-03, 22:14

BH.501.
MOTTO: Aby skutecznie i szybko przybrać na wadze przejdź na dietę wg tzw. Indeksu Glikemicznego. ;)

WSKAZÓWKA ZASADNICZA:
Jemy czekoladę 70% cacao IG=22 (tłuszcz i cukier), konsumujemy szynkę wieprzową 18% oraz ser żółty 45% tłuszczu. Trwałe i szybkie wzrosty zapewnione.

A OTYLI:
Przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

POTEM CO OCZYWISTE, CAŁE SPEKTRUM DOLEGLIWOŚCI I CHORÓB GWARANTOWANE:
Również krótkie ŻYCIE. No i wybieraj z tabel IG i refleks wykazuj. Niskie IG dodaj zawsze z tłuszczem, bo można bez ograniczeń. Tak zalecał/zaleca otyły francuski politolog: M. Montignac. Kabaret, fałsz i HIPER BZDURA !!
*

WAŻNE:
Należy również zaopatrzyć się w patyczek, którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie ZIEMIA.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***

Indeks Glikemiczny. Błędy i NIEPRAWDY to standard w IG.

autor: MilenaLESTER » 2010-04-10, 17:45

MM.4.
Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !! :(

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: dość szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne. :dobani:

PRZYKŁAD 1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.

PRZYKŁAD 2:
FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

TZW. INDEKS GLIKEMICZNY:
Którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami kłamstw swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

ZOBACZ TEŻ; Prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Załączniki
572.a. CUKRZYCA !!.JPG
572.2. Coca cola. Wykres..JPG
572.2. Coca cola. Wykres..JPG (6.82 KiB) Przejrzano 11432 razy
572.6. Piwo jasne. Wykres..JPG
572.6. Piwo jasne. Wykres..JPG (6.87 KiB) Przejrzano 11432 razy
572.1. Ryż biały. Wykres..JPG
572.1. Ryż biały. Wykres..JPG (6.84 KiB) Przejrzano 11432 razy

MICHEL MONTIGNAC. Był POLITOLOGIEM, nie lekarzem jednak TAK

autor: MilenaLESTER » 2010-01-19, 11:10

70. TEMAT.
KŁAMSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?! ;)

Przesyłam Panu/ poniższy tekst do wiadomości. Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. Indeksem Glikemicznym, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej frustracji zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.

PODPOWIEDŹ:
1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
2. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2

tvn.1.
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,1767 ... detal.html
You Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

TEN FILMIK WIELE WYJAŚNIA:
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i niemerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem. To jakieś fiction i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki. Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości ewidentnie niewydolnego; wręcz prymitywnego umysłu.

CZEKOLADA GORZKA MIN. 70% CACAO, PODNOSI POZIOM CUKRU O 42% :
Chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna glukoza o 74% itd. itd. Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał/pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę. Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.

LUDZIE UMIERAJĄ Z POWODU OTYŁOŚCI I CUKRZYCY:
Faza wstępna to więcej chorób, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca. No i co, no i czas już z tym skończyć. A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

CHOĆBY TEORIA TEGO PANA:
Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna. :[

GOSPODARZ PLANETY CZYLI PRZYRODA, USTALIŁA DLA ORGANIZMÓW ŻYWYCH NOŚNIK ENERGII:
W postaci tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa się wydala. A Ty lepiej zapoznaj się z tzw. INDEKSEM ŻYWIENIOWYM, tj. IŻ produktu; to zobaczysz jak to ułożył gospodarz naszej planety. Trzeba się do reguł gospodarza zawsze dostosować jak Cię gości u siebie. Nas na Ziemi gości perfekcyjny gospodarz, czyli PRZYRODA.
Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonuj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.

P. S. KOMPETENCJA I NIEMERYTORYCZNA WIEDZA FRANCUSKIEGO POLITOLOGA:
Gwarantuje pełną kompromitację wyznawców tzw. Indeksu Glikemicznego, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel Montignac. Francuz był/jest wielkim guru dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać w pełni Jego wiedzę i klasę naukową. BRAWO !! tak trzymać; blamaż i pełna kompromitacja, kłamliwej wizji nieprawd biologicznych tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

UWAGA:
Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie: IRL KRAKÓW.

WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU PRODUKTÓW, TEN REALNY:
I biologicznie zweryfikowany zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie w publikacji;
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***

_________________________________________________________________________________________________________


M. MONTIGNAC. Pseudo metoda: IG to Błędy i NIEPRAWDY.
MM.7.
MOTTO: OSZCZERSTWO, lub raczej prostackie OSZUSTWO. :P

Dotyczy; wyjaśnienia ANONIMowych wpisów w całym Internecie: wszystkie negatywne nt. INSTYTUTu IRL KRAKÓW.

WPISÓW TYCH DOKONAŁA OSOBA SPRZEDAJĄCA KSIĄŻKI O TZW. IG:
Czyli o Indeksie Glikemicznym, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od ponad 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie szybko tyją i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto.

WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE:
Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). *

TE PRYMITYWNE OSZCZERSTWA I KŁAMSTWA, PISZE NIEGODZIWIEC:
Tworzący pozorną dyskusję; oszukując stale Polaków (podaje fałszywe nazwiska oraz fikcyjne nick-i). To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali książkę, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

NAUKOWCY Z INSTYTUTU IRL, PRZEDSTAWILI WYNIKI BADAŃ OD ROKU 1970:
I skuteczną terapię zwalczenia Otyłości i Cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując OSZUSTWO o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te kłamliwe, nieuczciwe i bezczelne WPISY !! Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, POLICJA ws IP, PROKURATURA. Całe odszkodowanie z tytułu pomówień, negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz Dzieci z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w SĄDZIE niebawem.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. *** :cool:

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

autor: ewert » 2009-12-28, 09:05

Akurat na mase to bialko z weglowodanami, samo bialko jest na pobudzenie metabolizmu.

Moim zdaniem - jedni maja genetyczne sklonnosci do tycia. I cale zycie beda musieli uwazac na to , co jedza.
Pozostali maja taka dobra przemiane materii, ze moga jesc co chca i nie tyja. To sa zreszta zazwyczaj i ci, co "doradzaja" grubasom, co robic. Czyli MŻ i takie tam. Sami zas tego nie musza. I nie cwicza, jedza slodycze itd.
Wszystko sie okaze po 50-ce. Bo czesc tych co wp* dalali co popadnie i nie tyli, nagle zrobia sie pączusie. I trudno bedzie zrzucic z wagi... Tak bylo z moja mamą - zawsze szczupla laska, wszystkim grubaśnym w rodzinie doradzała co jeść, ruszac sie itp. A jak sama po menopauzie sie roztyla - to jakos jedzac mniej i ruszajac sie - i tak schudnac za bardzo nie moze. Już nie mędrkuje, jak to łatwo schudnąć - wystarczy przeciez MŻ...

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

autor: Iwona » 2009-12-23, 16:47

Nie jesteśmy mądrale, tylko w 90% przypadków te osoby co to niby schudnąć nie mogą a tak mało jedzą, podjadają słodycze lub nie jedzą nic pół dnia a wieczorem się napychają. Znam takie dziewczyny, że jakie one biedne niektóre, ale tego wypitego piwa czy ciastek nie liczą. I szukają diety cud, 2 tygodnie o sałacie, a potem znów nalot na lodówkę.
A tylko z 10% przypadków otyłości to geny lub choroby. Może tak jest u Twojej dziewczyny, że geny i już. Ale to białko jej chyba nie pomaga, bo białkiem to się kulturyści na masę napychają, więc może tu leży problem.
A tłuste jedzenie to też nie rozwiązanie by przytyć, raczej się mega cholesterolu można nabawić, lepiej więcej węglowodanów i białek, a mniej kawy i herbaty.

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

autor: stefcio » 2009-12-23, 14:12

Mądrale
Ciekawe, Wy niemający problemów z przemianą materii, a pouczający innych, co wymyślicie dla mnie.
Żrę 3x tyle co moja puszysta dziewczyna. Jadam tłusto, o poznych porach. Nie ruszam sie w ogole - praca przy kompie i spacer do sklepu 100 m max. Ja nie moge ani deka przytyc, a moja dziewczyna jadajac malokalorycznie, często, sporobiałka, cwicząc codziennie marsze po 45-60 min albo rower i cwiczenia z hantlą - nie tyje,ale i nie chudnie. Jak przestaje cwiczyc, zje wiecej - od razu rusza waga in plus. Więc kitu mi nie wciskać, że wystarczy MŻ i sie ruszać. Takich dziewcyn o znam jeszcze ze 3 osobiście. Myślę, że takich przypadków jest więcej

Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

autor: Iwona » 2009-12-22, 00:22

Też się pod tym, co napisał Glitch, podpisuję :ok: I jak dodamy do tego jeszcze dietę MŻ (mniej żarcia) to efekty będą widoczne na pewno :D

Re: CHLEB typu KR-IRL-przytyłam

autor: Piter » 2009-12-21, 22:34

Glitch pisze:
ewelina pisze:POLECAM ZA TO DIETĘ PROTEINOWĄ . KIEDY JĄ STOSOWAŁAM - SCHUDŁAM 12 KG W 2 MIESIĄCE.
A ja polecam zamiast diety ruszenie dupska z miejsca i więcej wysiłku, a skutki na pewno będą zdrowsze i bardziej długotrwałe od każdej diety. :P
W końcu jakiś sensowny post
Trzymaj za niego :pepsi: oczywiście jest to Pepsi Light ;)

Na górę