Lasagne

Podgląd:


Odpowiedz

Emotikony
:) :( ;) :] :P :[ :zawstydzony: :padam: :chytry: :cool: :dobani: :ok: :krzeslem: :lol:
Wyświetl więcej emotikon

BBCode włączony
[Img] włączony
[URL] włączony
Emotikony włączone

Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Lasagne

Re: Lasagne

autor: domenicatillman » 2024-04-01, 19:12

Uwielbiam lasagne! Zrobię ją sobie po Świętach :)

Re: Lasagne

autor: Amni3dr4 » 2024-02-28, 22:30

najlepiej jest dodać również wiele serów.
-
anteny Kraków

Re: Lasagne

autor: Naffir32 » 2024-02-27, 22:54

z czym można ją podać?
-
enea wniosek o przyłącze

Re: Lasagne

autor: anna114 » 2022-08-04, 11:22

wow, ale ja kiedyś zrobiłam lasagne z pieczarków zamiast mięsa. Smaczne było, polecam))

Lasagne

autor: dazgo » 2007-01-01, 21:47

Niesamowita LASAGNA
Składniki Przepis
Platy lasagne,
Do sosu pomidorowego-4 lyzki oleju, 2 zmiazdzone zabki czosnku,puszka pomidorow w zalewie(najlepiej juz jak so zmiazdzone i bez pestek),bazylia, rozmaryn,sol i pieprz

Nadzienie- 45 dag sera ricotta,2 szkl startego parmerzan,2 ubite jajka, 1/4 szklanki posiekanej ziel.pietruszki,szczypta gałki muszkatołowej,15-20 dag szpinaku

Warzywa- 2 lyzki oleju, 1 cebula, 3 zabki czosnku zmiazdzone,1 cukinia , 45 dag pieczarek, sol i pieprz

45 dag mozarella sera(starty), Potrawa jest to na co najmniej 4-5 osob

Piekarnik rozgrzac do 175C
SOS- podgrzac olej na patelni, dodac czosnek,gdy lekko brazowy dodoac pomiory i rozmaryn.PO 20 minutach gotowania dodac bazylie i sol i pieprz
Nadzienie- wszystkie sklaniki razem polaczyc w osobnym naczyniu(szpinak posiekac drobno)-oprocz mozarelli
WArzywa- na lekko podgrzany olej wsypac posiekana cebule,gdy szklista dodac czosnek.Gdy czosnek zacznie robic sie zloty dodac reszte pokrojonych warzyw(cukinie w 1/4 plastry) i pod przykryciem dusic az cala woda wyparuje.Doprawic
Platy lasagne ugotowac na pol twardo
Naczynie zaroodoporne natluiscic, pokryc cienka wartwa sosu,nastepnie platy makaronu-nadzienie-warzywa-ser mozarella-sos i polowa parmerzanu-platy makaronu
Powtarzac ta czynnosc az do wyczerpania skladnikow pamietajac ze na samym wierzchu maja sie znalesc platy lasagne pokryte cienka warstwa sosu pomidorowego i posypane parmerzanem i serem mozarella

Piec najpierw 45 minut pod folia, a nastepnie kolejne 30 minut bez folli, po upieczeniu oczekac 15 minut przed podaniem

P.S. Długo się robi ale jest smaczne - sos nabiera smaku (podchodzi pod sos z pizzerii) sosu z Verony :)

Na górę